top of page

Често задавани въпроси:

01

Как да поръчам?

 

За да поръчаш стихотворение, трябва само да попълниш формата с въпроси в меню                              .

 

Когато изпратиш твоята поръчка, в рамките на 24 часа ще сте свържа с теб за потвърждение. При попълването на въпросника, обърни специално внимание на частта с описанието на получателя на стихчето. Колкото по-подробна и изчерпателна бъде информацията там, толкова по-сполучливо ще бъде готовото произведение. Знай, че понякога, незначителните на пръв поглед дейтайли, могат да бъдат от голямо значение. Например, ако получателят на стихчето често използва в изказа си някоя дума като "човек", "братле", "въй", "майна", "д'ге", или дори цял израз, може да бъде много забавно да го вмъкнем някъде е текста. Или пък, ако той обича да пътува, може да изброиш конкретни дестинации, които скоро са посетени от него, или такива, които му се иска да посети. Ако има специфичен начин, по който се обръщаш към него (напр. "мило", "зайче", "систър", "брадър"), ако има прякор, ако искаш да му пожелаеш точно определени неща, или пък имате "лафове", които само Вие си знаете, не забравяй да ги посочиш! Не на последно място, препоръчвам горещо в  описанието да споменеш конкретни имена на хора, животни, фирми, марки (на любима кола, дрехи, вино...) и т.н., защото именно те ще направят стихчето уникално и различно от всички онези тривиални и клиширани пожелания, от които искаш да избягаш. Изобщо всяка информация може да бъде от полза и да спомогне за персонализирането на подаръка. Така че, думи не пести и описателен бъди :)

02

Какъв е срокът за изпълнение?

 

Срокът за изпълнение е от 3 (три) до 7 (седем) работни дни.

 

Има различни фактори, които влияят върху срока за изпълнение. Сред тях са дължината на стихчето, броят на поръчаните стихчета, видът на стихотворението (напр. написването на акростих отнема повече време), както и натовареността с други поръчки. В повечето случаи, произведението ще бъде готово до 3 работни дни, но все пак, ако знаеш конкретната дата, за която ти трябва подаръкът, е добре да я напишеш още в първото поле на формата с въпроси, където ще посочиш и повода за самия подарък. Имай предвид, че посочените по-горе срокове са за написване на творението и не включват времето, необходимо за доставката му, в случай, че желаеш такава. Ако, обаче, предпочиташ доставика по имейл, ще получиш стихчето още в деня, когато то бъде сътворено :)

03

Какъв е начинът за получаване?

 

Има 2 (два) начина за получаване на готовото стихче - по имейл, или чрез куриер.

 

Първият начин е бърз и удобен. При него ти изпращам стихчето на посочеия от теб имейл, в .pdf формат, а ти можеш да го сложиш в рамка, да го навиеш като папирус, да го гравираш върху стъкло, или просто да го напишеш на някоя картичка. Във втория случай ще получиш стихчето по куриер, на посочения от теб адрес. Тогава няма да има нужда да се занимаваш с външния му вид, защото то ще бъде напечатано на плътна хартия, навито като папирус и прихванато с красива панделка.

04

Как да платя?

 

Възможностите за плащане са няколко - чрез наложен платеж, по банков път, чрез паричен превод по Easypay, Revolut, PayPal или Еконт.

 

В случай, че желаеш да получиш стихотворението по куриер, плащането става с наложен платеж, т.е. на място при получаването на продукта. Цените за доставката са съгласно тарифата на Еконт Експрес, или на куриерската компания, от която желаеш да получиш пратката си, а при поръчки на стойност над 100 (сто) лв., доставката е безплатна. Ако предпочиташ електронна доставка, плащането става по банков път, или с паричен превод в Easypay, Revolut, PayPal или Еконт. След като направиш своята поръчка, на посочения от теб имейл адрес ще получиш данните за плащане и сумата за съответното стихотворение, в зависимост от вида и броя на куплетите му. При плащане по банков път, банковата сметка, на която трябва да бъде направено плащането е в Обединена Българска Банка АД, а таксата за междубанков превод, в случай че има такава, е съгласно тарифата на банката, от която ще бъде направен превода.

05

Има ли опция за преглед преди плащане?

 

Да. Преди да платиш ще можеш да прегледаш част от стихотворението.

 

Както сам можеш да предположиш, цялото стихче няма как да ти изпратя, защото има голяма вероятност отношенията ни да приключат до там и до плащане изобщо да не стигнем :) Ето защо, когато стане готово, ти изпращам на имейл по два реда от всеки куплет, ако стихотворението е стандартно, или първите няколко реда, ако си поръчал акростих. От тях ще можеш да добиеш достатъчна представа за съдържанието на произведението, както и да решиш дали ти харесва. Ако отговорът е положителен, трябва да ми потвърдиш по имейл, или телефон, че желаеш да получиш цялото стихче, а аз ще го изпратя на посочения от теб адрес. В случай, че желаеш електронна доставка е необходимо да направиш банков превод на съответната сума за подаръка, след което ще получиш цялото стихче по имейл.

06

Възможно ли е да се правят корекции в готовото стихотворение?

 

Да. Стихотворението може да бъде коригирано, дори след заплащането и получаването му.

 

В крайна сметка, целта на цялото упражнение е както ти, така и получателят / ите на стихчето да останат доволни от подаръка, затова ако има нещо, което желаеш да променим, или пък да добавим, само ми сигнализирай по имейл, или телефон. Подобен род корекции няма да ти струват нищо, стига, разбира се, да не се наложат повече от един - два пъти :)

07

Колко куплета може да има в 1 (едно) стихотворение?

 

Колкото ти душа иска :)

 

Ограничение за броя куплетите в дадено стихотворение няма, но за сметка на това има минимален брой от поне 3 (три куплета), които трябва да съдърже 1 (едно) стихче. Имай предвид, че 1 (един) куплет се състои от 4 (четири) реда. Разбира се, за повече куплети, получаваш по-добра цена. А ако искаш да поръчаш няколко стихчета, може някои от куплетите в тях да се повтарят, като цената за дублирания куплет естествено ще се брои само веднъж.

08

Какво е "акростих"?

 

Акростихът е стихотворение, в което началните букви от всеки ред съставят дума или фраза.

 

Това е много интересен и запомнящ се начин да кажеш на някой "Обичам те", "Благодаря", "Липсваш ми", "Съжалявам", а защо не и "Омъжи се за мен" :) Няма ограничение за думите и фразите, които биха могли да се получат в акростиха, но е добре броят на буквите в тях да бъде четен, защото самите стихотворения като цяло имат четен брой редове. В такива случаи, е добре, към желаната дума / фраза да добавиш някое обръщение или име. Напр. фразата "Липсваш ми" има 9 (девет) букви, т.е. редовете в бъдещия акростих следва да са 9 (девет). Можеш много лесно да направиш броя на редовете четен, като добавиш име - напр. "Липсваш ми, Мария" или обръщение - напр. "Липсваш ми, скъпа". Това, разбира се, не е задължително, а само препоръчително, така че няма проблем да бъде написан и акростих с нечетен брой редове.

 

 

bottom of page